Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز دوشنبه روابط عمومی پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم، گروه فلسفه، اخلاق پزشکی و علوم زیستی فرهنگستان علوم پزشکی میزبان جلسه علمی مجازی با عنوان بررسی وضعیت پژوهش های اخلاق پزشکی بود.

در این وبینار که با همکاری شورای عالی اخلاق پزشکی، گروه آموزش پزشکی فرهنگستان، مرکز تحقیقات اخلاق و تاریخ پزشکی و پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد، دکتر باقر لاریجانی اظهار داشت: مباحث اخلاق پزشکی به سبک امروزی، دانشی جوان در کشور ما است، اگرچه مسایل اخلاقی پیشینه ای طولانی در فرهنگ ما دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با توجه به ساختار حوزه سلامت، آموزش، پرورش، ارایه خدمات را از بحث های مطرح در حوزه اخلاق پزشکی دانست و گفت: تحقیقات متناسب با این بسترها صورت می گیرد و چالشهای جدید نوعی موضوع آفرینی در این بحث ها هستند.

رییس پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه امروزه در حوزه اخلاق پزشکی متناسب با شرایط دنیا و کشور، تحقیقات در مورد ویروس کووید -۱۹ و چگونگی ارایه خدمات در این بیماران مطابق با موازین اخلاقی، همچنین بحث های مرتبط با توزیع واکسن در حال پیگیری است، تصریح کرد: کدهای مرتبط با کووید -۱۹ و مباحث مربوطه در شورای عالی اخلاق پزشکی کشور آماده تصویب و نهایی سازی می باشد.

استاد ممتاز دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به شباهت چالش های اخلاقی منطقه، افزود: تجربیات مرکز تحقیقات اخلاق و تاریخ پزشکی به عنوان مرکز همکار سازمان جهانی بهداشت، الگوی مناسبی برای کشورهای منطقه بوده و زمینه ساز افزایش همکاری های بین المللی و گسترش تحقیقات است.

در ادامه دکتر امیراحمد شجاعی عضو هیات علمی گروه اخلاق پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران در سخنانی با عنوان نقش نظری مجله ایرانی تاریخ و اخلاق پزشکی در پیشبرد اخلاق پزشکی در بیمارستان ها، گفت: یکی از رسالت های مجلات علمی پژوهشی، علاوه بر ترویج و گسترش دانش کمک به کاهش مشکلات و معضلات محیطی و پیرامونی در سطوح ملی و بومی است.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران تصریح کرد: مجله ایرانی تاریخ و اخلاق پزشکی فرصتی فراهم آورده تا انتشار نتایج پژوهش ها در زمینه هایی همچون کدهای اخلاقی، حریم خصوص و رازداری، آموزش اخلاق پزشکی، حرفه مندی، تنش های اخلاقی، حقوق بیماران، تعهدات اخلاقی، ایمنی بیمار، ارتباط موثر با بیمار، کرامت انسانی و … بتواند به حل مشکلات بومی و پیشبرد مفهوم اخلاق پزشکی در محیط های بالینی کمک کند.

در ادامه این وبینار علمی، دکتر مهشاد نوروزی، محقق ارشد مرکز تحقیقات اخلاق و تاریخ پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز یافته های خود در رابطه با بررسی وضعیت پژوهش اخلاق پزشکی در ایران را در اختیار شرکت کنندگان قرار داد.

وی افزایش روند استفاده از روش‌های تجربی و پژوهش‌های کمی و کیفی در حوزه اخلاق پزشکی و تغییر اخلاق پزشکی از تحلیل فلسفی هنجاری به سمت افزایش درگیری روش‌های تجربی را در این زمینه قابل توجه خواند.

در بخش پایانی نیز دکتر امیرحسین مردانی پژوهشگر ارشد علم اطلاعات و دانش شناسی نتایج مطالعه علم سنجی پژوهش های اخلاق زیست پزشکی ایران در پایگاه های استنادی را تبیین کرد.

وی با بیان اینکه پژوهش های اخلاق زیست پزشکی در ایران به موضوعات پژوهشی متنوعی می پردازند و جهت های پژوهشی مختلفی را نشان می دهند، گفت: نویسندگان ایرانی بر مفاهیم اخلاق در پژوهش، حقوق بیماران و پیوند اعضا تمرکز بیشتری داشته اند و اولویت های برتر پژوهش های زیست پزشکی ایران نشان داد در مقایسه با موضوعات نظری، پژوهشگران ایرانی غالباً بر موضوعات عملی و کاربردی تأکید بیشتری دارند.

برچسب‌ها محمدباقر لاریجانی ویروس کرونا محققان ایرانی فرهنگستان علوم پزشکی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: محمدباقر لاریجانی ویروس کرونا محققان ایرانی فرهنگستان علوم پزشکی محمدباقر لاریجانی ویروس کرونا محققان ایرانی فرهنگستان علوم پزشکی اخبار کنکور دانشگاه علوم پزشکی تهران پژوهش های اخلاق اخلاق پزشکی پژوهش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۳۶۱۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز نخستین دوره برداشت جلبک‌های دارویی در چابهار

فاز مطالعاتی جلبک‌های دارویی در مرکز تحقیقات گیاهان دارویی دریایی دانشکده علوم پزشکی چابهار آغاز شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از چابهار، اولین دوره برداشت جلبک‌های دارویی توسط مسئول راه اندازی مرکز تحقیقات گیاهان دارویی دریایی دانشکده علوم پزشکی چابهار از سواحل صخره‌ای منطقه رمین در این شهرستان با همکاری اداره‌کل شیلات استان سیستان و بلوچستان انجام شد.

نفیسه گل بشیر‌زاده مسئول راه اندازی مرکز تحقیقات گیاهان دارویی دریایی در خصوص اهمیت این نوع جلبک‌ها، اظهار داشت: برداشت این گونه جهت برسی خواص دارویی در اولویت قرار گرفت و این گونه از جلبک‌های خوراکی و دارویی در بهمن ماه با کاهش دما در منطقه چابهار شروع به رشد و همزمان با گرم شدن هوا در اوایل خرداد از بین می‌روند.

وی افزود : با توجه به نزدیک شدن به پایان زمان رشد این جلبک‌ها در سواحل چابهار تصمیم به برداشت و نگهداری این گونه از جلبک‌ها برای برسی‌های خواص بیولوژیک و آنتی باکتریال گرفته شد. همچنین از هفت نمونه جلبک قهوه‌ای مانند سیستو سریا (Cystoseria) نیز جهت برسی خواص دارویی برداشت شد.

گلبشیر زاده عضو هیئت علمی دانشکده علوم پزشکی چابهار تصریح کرد: در فاز نخست فعالیت این مرکز بررسی تکنولوژی و جنبه های اقتصادی تولید دارو، محصولات مراقبتی پوست و... بر پایه جلبک‌های دریایی در دستور کار قرار دارد.

به گزارش تسنیم، مرکز تحقیقات گیاهان دارویی دریایی دانشکده علوم پزشکی چابهار در سال گذشته موفق به اخذ مجوز از شورای گسترش دانشکده‌ها و دانشگاه‌های علوم پزشکی شد و هم اکنون با رویکرد تولید محصولات دارویی دریایی در حال فعالیت است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • عطیه الهی در دستان پرتوان ماماهاست
  • بهورزان دیده بانان و پیشگامان عرصه سلامت هستند
  • جذب بیش از ۱۵۰ بهورز در مشهد؛ امسال
  • بهورزان دیده بانان عرصه سلامت هستند
  • جذب بیش از 150 بهورز در مشهد ؛ امسال
  • آغاز فاز مطالعاتی روی جلبک‌های دارویی
  • آغاز فاز مطالعاتی جلبک‌های دارویی در چابهار
  • آغاز نخستین دوره برداشت جلبک‌های دارویی در چابهار
  • پیام رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد به مناسبت روز جهانی ماما
  • جدیدترین نتایج اعتباربخشی دانشکده‌های پزشکی کشور اعلام شد